Касиерка остава в ареста заради откраднати 245 000 лв. от поща в Добрич

Касиерката от териториалното поделение на "Български пощи" в Добрич, от която бяха откраднати 245 000 лева, е тествана на детектора на лъжата. Това потвърди днес пред журналисти началникът на окръжната следствена служба Драгостин Байчев, цитиран от БТА. Той отказа да коментира какво е показал резултатът от теста - дали касиерката е говорила истината или е излъгала за инцидента на 17 ноември.

С прокурорско нареждане мярката за задържане на касиерката е удължена с още 48 часа, съобщи днес следователят. Димитричка Ж. вчера бе задържана за 24 часа. Очаква се до утре вечер жената или да бъде освободена, или прокуратурата да поиска от съда да ѝ бъде наложена постоянна мярка "Задържане под стража".

Касиерката още не е привлечена в качеството на обвиняем, подчерта началникът на следствието. Следователите продължавали да я разпитват. Жената се държала нормално. Според данни на полицията синът ѝ имал стари криминални прояви.

Тежкото престъпление стана малко преди 18 часа на 17 ноември. Тогава Димитричка Ж. изнесла сака с парите в задния двор на пощата, за да ги отнесе в близкия клон на Пощенска банка. Според полицията тя тръгнала без охрана. Според разказа ѝ неизвестен я напръскал със спрей и я ударил по главата. Нейна колежка малко по-късно я открила повалена на земята. Веднага след инцидента от РДВР казаха, че работят по всички възможни версии, включително и за инсценировка.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?