Касите за ток в София ще се увеличат тройно

Касите за ток в София ще се увеличат тройно

Тройно повече ще станат касите за плащане на тока в София, а на територията на областта и в Плевенско - двойно, съобщиха от CEZ в сряда след среща на регионалния им мениджър за България Любош Павлас с председателя на Федерацията на потребителите Павел Кърлев. В момента компанията чрез собствената си мрежа и тази на Български пощи, приема плащания на общо 41 каси в София и над 80 в Западна България.

Решението идва в резултат на напрежението пред касите на дружеството в последните дни, когато заради извънредното отчитане на електромерите се струпаха огромни опашки от хора, независимо че бяха предупредени за удължения срок на плащане първо до 31 юли, а после – до 10 август. Компанията отнесе много негативи и сега е започнала да води преговори с трети страни, за да се увеличи значително броя на местата за касово плащане в София и на територията на Западна България.

За насърчаване на безкасовите плащания дружеството е решило да започне мащабна програма от септември.

Очаква се в най-скоро време да приключи търгът за избор на фирми за отпечатване и разпространение в пликове на фактурите до домовете на потребителите, допълниха от CEZ.

От август компанията ще се върне към рулиращото отчитане по различен график за регионите и плащане на сметките, което трябва да облекчи значително плащането на сметките в брой.

Споделяне

Още от Бизнес

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?