Късо съединение причинило пожара в дубайския небостъргач в новогодишната нощ

Късо съединение причинило пожара в дубайския небостъргач в новогодишната нощ

Пожарът, който избухна в дубайския хотел небостъргач в новогодишната нощ, малко преди новогодишните фойерверки, е бил причинен от късо съединение, предаде Ройтерс, като се позова на началника на дубайската полиция Хамис Матар ал Мазейна.

Той поясни, че никакви възпламеняеми течности като например бензин, не са изиграли роля за избухването на огнената стихия, изпепелила 63-етажния луксозен хотел. Органите на реда обаче успяха да евакуират бързо хората и нямаше смъртни случаи, само 16 души бяха ранени.

Хотелът "Адрес даунтаун", собственост на компанията Емаар пропъртийз, се намира от другата страна на площада, на който се издига 160-етажният небостъргач Бурдж Халифа, най-високата сграда в света. Пламъците обхванаха хотела в момент, в който на площада се бяха събрали хиляди хора, за да гледат новогодишната заря.

Компанията собственик на хотела съобщи на 3 януари, че хотелът е бил застрахован за пожар и че базирана в Дубай компания ще възстанови сградата. След огнената стихия експерти повдигнаха въпроса дали металните плоскости, прикрепени от външната страна на сградата за декорация, изолация и друг вид защита, в някои случаи не правят сградата по-уязвима в случай на пожар.

Споделяне

Още от Свят