КАТ вече с интернет-портал, чакащите за документи ще виждат там реда си

Гражданите, които чакат да им бъде издадена шофьорска книжка или да получат наказателно постановление в отдел "Пътна полиция" при СДВР, вече могат да наблюдават в интернет кога ще им дойде редът.

Новата система дава възможност на гражданите да наблюдават в интернет в реално време електронните табла в салона на столичния КАТ. По този начин всеки, който е изтеглил номер, може да проследи наближаващия ред за явяване на съответното гише, обясниха от "Пътна полиция".

Гражданите ще могат да ползват безплатен безжичен интернет в залата на отдел "Пътна полиция", ако разполагат със собствен лаптоп или мобилен телефон. За тези, които нямат мобилен компютър, е поставен специален компютър за свободен достъп КИОСК.

В сайта http://www.i-kat.org/ потребителите могат да се запознаят с информация, съвети, статистика, видеоклипове, свързани с дейността на КАТ и пътната безопасност.

До края на годината предстои да се реализира и втория етап от проекта - изтегляне на номерата в интернет, за да не се налага гражданите да идват до сградата на КАТ. Възможно е номерата за ред да бъдат раздавани и под формата на SMS-и, което ще предотврати злоупотребите с продажби на номера.

Споделяне

Още от България