Катаджията, заснет с подкуп, получи 3 години условно

Катаджията, заснет с подкуп, получи 3 години условно

Бившият катаджия Сашо Тръпков, заснет през 2014 г. в центъра на София да взима подкуп, получи 3-годишна условна присъда с 5 години изпитателен срок.

Софийският градски съд (СГС) го призна за виновен в петък по обвинение, че на 13 ноември 2014 г. в рамките на един ден два пъти е поискал и получил подкупи, за да не напише актове за нарушаване на правилата за движение по пътищата.

Първия път Тръпков е спрял за проверка шофьор, от когото е поискал и получил 20 лева, за да не му състави акт за управляване на колата без предпазен колан и за отнемане предимството на друг участник в движението.

Във втория случай обвиняемият поискал и получил 10 лева, за да не напише акт или фиш за друг шофьор, който също е карал без предпазен колан.

Тръпков бе обвинен и за това, че същия ден е написал известие за глоба с фиш, вписвайки в него недействително обстоятелство. Вместо да санкционира водач на автомобил за това, че говори по мобилния си телефон, докато шофира, Тръпков вписал в акта за нарушение, че нарушителят е пресякъл неправилно като пешеходец.

Още тогава Тръпков бе уволнен от системата на МВР, а в момента работи като таксиметров шофьор, стана ясно по време на делото.

Споделяне

Още от България