Катастрофа между два тира и цистерна блокира пътя Русе - Разград

сн.:Архив

Катастрофа между три тежкотоварни автомобила блокира пътя Русе - Разград. Инцидентът е станал около 6.00 ч. тази сутрин, съобщиха от полицията в Разград.

До катастрофата се е стигнало, след като шофьор на цистерна се е опитал да изпревари товарен камион в район с много завои след рибарниците край Цар Калоян. Тогава насреща му се появил тир с румънска регистрация, който пътувал в обратната посока. Румънският тир е ударил странично цистерната, а тя - камиона, който се е опитвала да изпревари.

Шофьорът на румънския тир е закаран в болница за преглед, но няма сериозни наранявания. Взетите на място проби са указали, че шофьорите замесени в произшествието не са употребили алкохол.

Заради големите материални щети и необходимото време за оглед и изтегляне на тежкотоварните автомобили пътят е затворен.

Движението е отбито по обходен маршрут през Писанец – Ветово – Сеновец – Дряновец. От Пътна полиция и Агенция „Пътна инфраструктура“ съветват шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.

Споделяне

Още от България