Катастрофа на три коли отне живота на 7 души

Катастрофа на три коли отне живота на 7 души

Тежка катастрофа през нощта срещу неделя на пътя Слънчев бряг отне живота на седем души, от които цяло семейство с 4-годишно детенце от русенското село Помен и трима 17-годишни младежи ученици от един клас от Несебър.

Колите са се ударили верижно на пътя и са се подпалили. Загиналите са се возили в двете от колите. Третата е била шофирана от 20-годишна жена, бременна в деветия месец, която не е пострадала и хладнокръвно успяла да измъкне от едната горяща кола мъж. Той е с тежки изгарания и с опасност за живота.

Идентификацията на загиналите продължи до късно през деня.

Според първоначални данни шофираната от неправоспособен 17-годишен младеж кола пежо 405 се ударила в идващ насреща форд, в който пътували четирима пътници от село Помен. В двете коли се ударила след това и шофираната от бременната жена кола пежо 106.

Трима абитуриенти загинаха в петък срещу събота, премазани в колата си от камион на пътя край великотърновското село Джулюница. И тримата младежи са съученици в Професионалната гимназия по транспорт в Стражица.

При катастрофа в столицата пък в събота през нощта загина и тв-водещият Кембълът.

От КАТ обясниха, че хубавото време е изкарало на пътя още повече превозни средства. Увеличеният трафик, употребата на алкохол, високата скорост и лошата подготвеност на шофьорите са основните причини за големия брой на произшествията с фатален край. 

Споделяне

Още от България