Катастрофа с автобус край Скопие с 14 загинали

Северна Македония е в двудневен траур

Катастрофа с автобус край Скопие с 14 загинали

Четиринадесет души са загинали при тежка катастрофа с автобус на около 25 километра от Скопие, съобщи Македонската информационна агенция.

Инцидентът е станал в сряда вечерта на магистралата свързващата Скопие и Тетово. В автобуса е имало около 50 души. По-голямата част са били работници, които са се връщали от работа в Скопие в Гостивар.

По неясни причини рейсът е излязъл от пътното платно и е паднал в 10 метрова пропаст на около 25 километра западно от Скопие.

Местни жители от близкото село и пожарникари са се притекли на помощ на оцелелите, сред които е и шофьорът.

Първоначалната информация беше за 13 загинали, но тази сутрин македонските медии съобщиха, че жертвите вече са 14.

Около 30 души са ранени и са в болници, съобщи министърът на здравеопазването на Северна Македония Венко Филипче.

Премиерът Зоран Заев обяви 14 и 15 фавруари за дни на траур. През това време националният флаг на страната ще бъде свален наполовина.

"Тежка нощ, пълна с огромна болка и тъга. Нямам думи, които могат да са достатъчно утешителни за семействата на нашите съграждани, трагично загубили живота си тази вечер в тежката катастрофа", каза Зоран Заев в сряда вечерта.

"С прискърбие научих, че по пътя Гостивар-Скопие изгубиха живота си 13 души. Изразявам съболезнования на близките на загиналите и скорошно оздравяване на пострадалите", написа премиерът Бойко Борисов в профила си в социалната мрежа Фейсбук.

Това направи и външният ни министър Екатерина Захариева. Тя посочи, че няма пострадали български гражданипри тежкия инцидент.

Споделяне

Още от Балкани

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?