Катастрофа с глиган на "Тракия" завърши с акт за шофьора

От пътната агенция отричат да е имало животно на магистралата

Катастрофа с глиган на "Тракия" завърши с акт за шофьора

Михаела Иванова се е разминала на косъм от смъртта след удар на автомобила ѝ на магистрала "Тракия" с глиган. Освен травмите и изпотрошената кола, тя е получила акт за несъобразена скорост, съобщи Нова телевизия.

Инцидентът е станал на 346-ия километър на магистралата на 26 ноември около полунощ.

"Прибирах се през нощта от София към Бургас и ми изскочи диво животно на пътя. Исках да го избегна, но го блъснах. Като влезе под гумата ми, тя се спука и от там колата се заби в мантинелата и отиде в канавката, като се преобърна 3 пъти", разказа 23-годишната жена.

Тя е пътувала заедно с още двама нейни приятели, които са с натъртвания и леки наранявания. Шофьорката е получила комоцио и разкъсани вратни мускулни влакна и сухожилия.

Михаела Иванова посочи сериозен проблем на магистралите в България – голяма част от мрежите около тях или са скъсани, или въобще липсват.

По думите ѝ, тя е шофирала колата с около 100 км/ч.

Бащата на пострадалата - Станислав Иванов, заяви, че ще заведе дело срещу институциите, отговорни за състоянието на магистралите.

"Недопустимо е по магистралите да има животни. Трябва да се накажат хората, които са допуснали това нещо", каза Станислав Иванов. Той показа и косми от глигана, които е взел от колата.

От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че няма пътен инцидент с животно при 346-ти километър на магистрала "Тракия" на 26 ноември.

По данни на "Пътна полиция" - Бургас и Районното управление на МВР в Камено на 26 ноември в 22:38 часа в дясното платно е станало "самостоятелно пътно произшествие с лек автомобил, за което е съставен протокол", твърди АПИ.

"На местопроизшествието не е открито мъртво животно, не са открити и следи от ранено", се казва още в съобщението на АПИ.

Служители на Областното пътно управление в Бургас детайлно са инспектирали участъка и при огледа не са констатирани следи, които да сочат преминаването на животни през монтираната оградна мрежа.

От АПИ не коментират факта, че от показаните кадри по Нова телевизия се вижда, че оградната мрежа в участъка на инцидента е подменена.

Това не е първия случай с разхождащи се животни по магистрали. Преди около две години на 323-ия километър от магистрала "Тракия" също имаше подобен случай. Тогава пред автомобилите изкача стадо глигани. Тогава от АПИ обещаха да предприемат мерки за оградната мрежа.

Заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков преди години също качи снимки в социалните мрежи с разхождащи се коне по магистрала "Хемус".

Инцидент с разхождащи се коне по магистрала "Тракия", които предизвикаха катастрофа, също се случи преди време.

Споделяне

Още по темата

Още от България