Катастрофи и задръствания по магистралите в последния от почивните дни

Дете загина на подбалканския път, 7 пострадали при катастрофа на "Хемус"

Катастрофи и задръствания по магистралите в последния от почивните дни

Натоварен трафик по магистралите и няколко катастрофи белязаха последния от поредицата почивни дни.

12-годишно момче загина при катастрофа на подбалканския път София-Бургас в района на град Николаево. Трима други пътници са ранени. Инцидентът е станал около 16 часа в неделя. Шофьорът на автомобил с варненска регистрация на ляв завой е загубил контрол над автомобила и се ударил в подпорните стени на мост.
Момчето, което е било на задната седалка е загинало на място. Шофьорът и трима от спътниците са закарани в болницата в Казанлък с тежки травми.

Полицията ще изяснява причините за произшествието.

Заради катастрофата движението по подбалканския път между Мъглиж и Николаево, бе спряно и се отклоняваше по обходни маршрути.

Седем души пострадаха и са приети в болница след катастрофа между автобус и тир на магистрала Хемус в посока Варна.

Пътният инцидент е станал към 15.50 часа на около 20-тина километра след София в района срещу паркинга при Жерково. Според първоначалната информация, автобус с пътници, пътувал по линията София - Монтана - Лом се е ударил в спрял в аварийната лента ТИР. Към мястото на произшествието незабавно са насочени 6 линейки и пожарен автомобил.

При инцидента най-сериозно е пострадал водачът на автобуса, който с помощта на пожарникарите е освободен и откаран в болница с травма на крака.
Заради друга катастрофа движението по магистрала "Тракия" при километър 154 в посока Бургас временно беше пренасочено в аварийната лента. От МВР съобщиха, че лек автомобил се е ударил в разделителната мантинела. Няма сериозно пострадали, но бяха блокирани и трите ленти на магистралата.

Километрична колона от автомобили се беше образувала в района на Симитли в неделя следобед в платното в посока София.

Движението от прохода Предел до пътния възел "Симитли" бе затруднено, а причината е, че там се събира целият трафик на идващите от Гърция и Банско.

Полицейското присъствие в област Благоевград е засилено.

Голямо задръстване се е образувало и на изхода на магистрала "Струма" преди Кресна в посока София.

Около 4 км е "тапата" от автомобили. Придвижването в участъка става изключително бавно, съобщи радио Благоевград.

Споделяне

Още от България