Катастрофи затвориха магистралите "Тракия" и "Хемус"

Заради катастрофата се образува километрично задръстване на магистралата. Сн. бТВ

Катастрофа с ТИР затвори за часове магистрала "Тракия" между пътните възли "Зимница" и "Карнобат" в посока Бургас. Водачът на камиона е загинал. Инцидентът е станал при километър 312. Заради него се образува километрично задръстване.

По-късно през деня затворена за движение беше и магистрала "Хемус" заради преобърнал се камион, превозващ зърно. Колите от и за Варна първо се пренасочваха по пътя Русе - Варна. След това от Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че е затворено само платното в посока Варна и обходният път е през възел "Нови пазар" към пътя Шумен - Варна. Няма информация за задръствания. След 16 часа движението беше пуснато.

Инцидентът на "Тракия" е станал към 5 часа сутринта. Първоначално движението в района ставаше само в една от трите ленти на платното. Това доведе до огромни задръствания по пътя, който е доста натоварен в сезона на отпуските.

В последствие, към 10 часа, магистралата беше напълно затворена, а колите пренасочени по обходен маршрут. Пътуващите използваха обходен маршрут през Зимница, пътен възел "Петолъчката", пътен възел "Карнобат", откъдето се връщаха на аутобана.

Още от България