Катастрофи затвориха магистралите "Тракия" и "Хемус"

Заради катастрофата се образува километрично задръстване на магистралата. Сн. бТВ

Катастрофа с ТИР затвори за часове магистрала "Тракия" между пътните възли "Зимница" и "Карнобат" в посока Бургас. Водачът на камиона е загинал. Инцидентът е станал при километър 312. Заради него се образува километрично задръстване.

По-късно през деня затворена за движение беше и магистрала "Хемус" заради преобърнал се камион, превозващ зърно. Колите от и за Варна първо се пренасочваха по пътя Русе - Варна. След това от Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че е затворено само платното в посока Варна и обходният път е през възел "Нови пазар" към пътя Шумен - Варна. Няма информация за задръствания. След 16 часа движението беше пуснато.

Инцидентът на "Тракия" е станал към 5 часа сутринта. Първоначално движението в района ставаше само в една от трите ленти на платното. Това доведе до огромни задръствания по пътя, който е доста натоварен в сезона на отпуските.

В последствие, към 10 часа, магистралата беше напълно затворена, а колите пренасочени по обходен маршрут. Пътуващите използваха обходен маршрут през Зимница, пътен възел "Петолъчката", пътен възел "Карнобат", откъдето се връщаха на аутобана.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?