Катев готов с оставката, чака Симеон да одобри новия заместник на Велчев

През следващите седмици ще се оттегля от поста заместник-министър на финансите. Това заяви Красимир Катев като потвърди първоначалното заявеното от него намерение. С министър Милен Велчев проведохме много интервюта и мисля, че намерихме подходящия заместник.

Катев заяви, че това не е много известна на обществото личност, но отказа да назове името му, докато премиерът не даде съгласието си за назначението. Кандидатът, на който сме се спрели има необходимото образование и опит, добави още Катев.

Според добре информирани източници на премиера е предложена кандидатурата на Илия Лингорски, който сега оглавява Изпълнителната агенция за национална туристическа реклама и информация към Министерството на икономиката. Преди това той бе съветник на вицепремиера Николай Василев.

Катев заяви, че след като напусне има планове за свои проекти в България. Възможно е да се оттегля и преди 1 януари, всичко зависи от това кога премиерът ще одобри кандидата за поста ми, заяви заместник-министърът на финансите.

Още от Бизнес

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?