Католическият архиепископ на Ерусалим измина Пътя на Христос до кръста без поклонници

Католическият архиепископ на Ерусалим измина Пътя на Христос до кръста без поклонници

Католическият архиепископ на Ерусалим Пиербатиста Пицабаля измина Пътя на Христос до кръста, известен още като Пътя на болката (Виа Долороса, в Стария град на Ерусалим), без поклонници на Разпети петък заради пандемията от коронавируса, предаде ДПА.

Обикновено на днешния ден хиляди поклонници посещават Ерусалим за шествието. Този път архиепископ Пицабаля извървя пътя до църквата "Възкресение Христово", придружен само от трима души.

Католическият архиепископ призова вярващите да се молят за страдащите и умиращите от коронавируса.

"Днес отбелязваме Разпети петък, смъртта на Исус, в едни много трудни условия", заяви Пицабаля пред Ройтерс, преди да влезе храма, който беше затворен за посетители преди седмици, но беше отворен за католическия Разпети петък, за да може алхиепископът и още няколко свещеници да извършат молитвено богослужение в него.

Случаите на заразяване в Израел са над 10 000, а смъртните случаи са 92. В палестинските територии заразените са 263, като е регистриран и един смъртен случай. Жителите на Ерусалим са под карантина и могат да излизат от домовете си само по наложителни причини, които не включват посещението на религиозни церемонии.

Споделяне

Още от Свят

Колко време давате на новия парламент?