Катрин Деньов се извини на жертвите на сексуално насилие

Катрин Деньов

Френската актриса Катрин Деньов се извини на жертвите на сексуално насилие след протестите по повод подписано от нея отворено писмо, заради което бе критикувана, че се отнася лекомислено към престъпността, съобщи Франс прес.

 

Деньов подчерта, че се извинява само на тези от жертвите на сексуално насилие, които са се почувствали засегнати от обръщението, публикувано в "Монд".

 

Кинозвездата и около 100 други жени поставиха имената си под декларация, осъждаща лавината от "изобличения", която последва твърденията, че холивудският продуцент е атакувал сексуално жените в продължение на десетилетия.

 

Катрин Деньов се обяви срещу новия „пуританизъм”, предизвикан от секс скандалите, и обяви, че мъжете трябва да имат право настойчиво да докосват жените. Според подписалите писмото последвалият „лов на вещици” е заплаха за сексуалната свобода.

 

„Изнасилването е престъпление, но да се опитваш да съблазниш някого, дори да е упорито или непохватно, не е престъпление, а галантност и това не е признак на агресивен мачо”, се казва в писмото.

Споделяне

Още от Свят

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?