"Кауфланд" откри втора база в логистичния си комплекс край с. Стряма

Откриването на новата логистична база на Кауфланд в с. Стряма

"Кауфланд България" (Kaufland) откри в сряда втора база в своя логистичен комплекс в Индустриална зона Раковски, с. Стряма, област Пловдив. Тя ще е за съхранение на нехранителни продукти като кухненски уреди, домашен текстил, облекла и други. В нея са вложени над 64 млн. лв. и се откриват близо 100 работни места.

С обща площ от 359 000 квадратни метра и две бази логистичният център на "Кауфланд" в с. Стряма е най-големият в България в сектора на търговия на на дребно. Той е и един от най-големите на Балканския полуостров. От отварянето му през 2005 г. до момента инвестициите на компанията в него надхвърлят 233 милиона лева. Центърът обслужва всички 59 хипермаркета на компанията у нас. В него работи екип от общо 600 служители.

"Откакто "Кауфланд" е в България, вие не само развивате своята дейност, но и налагате стандарти - иновации, високо-технологични процеси и производства, екология - важна част от кръговата икономика", заяви министърът на икономиката Емил Караниколов, който участва в церемонията по откриването на базата. По думите му е важно и ценно, че "Кауфланд България" е не само лоялен партньор на българския бизнес, но и на българските производители.

Досегашната логистична база в комплекса в с. Стряма е за хранителни продукти. Тя е разделена на складове с различни температурни режими, в които са обособени зони за съхранение на различни артикули. Температурите се контролират и при транспортирането на стоките до филиалите. На ден в базата пристигат 300 камиона от всички краища на страната и от чужбина, приемани на 150 рампи. Новата база има 53 рампи за прием на нехранителни стоки и материали.

Логистичният комплекс на компанията в България ѝ позволява пълен контрол върху поръчаните продукти, за да може да гарантира тяхното качество и свежест от влизането им в склада до поставянето им на рафтовете в хипермаркета.
 
Тъй като обемите на съхранение и обработка на стоки в целия логистичен комплекс са много големи, всичко е строго организирано, за да се гарантира ефективното използване на ресурсите и капацитета на склада. Центърът е изграден според последните екологични стандарти и работи с иновативни технологии, които щадят околната среда.

Търговската верига припомня,че през февруари откри във Велико Търново 59-ия си хипермаркет в страната, за което компанията инвестира близо 25 милиона лева.

До края на годината компанията ще продължи с модернизацията на обектите си в цялата страна, като междувременно се работи и по изграждане на пети хипермаркет във Варна.

От идването си в България до днес "Кауфланд" е инвестирала в икономиката на страната над 1.4 млрд. лв. Със своите над 6000 служители компанията е един от най-големите работодатели в страната.

"Това е поредната инвестиция, която доказва, че България се превръща в все по-атрактивна бизнес дестинация. Само през последните няколко месеца разкрихме нови производства и привлякохме нови инвеститори на обща стойност около 280 млн. лв. и създадохме над 3600 работни места, с тенденция за повишаване“, заяви министър Караниколов.

Споделяне

Още от Бизнес

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?