Кавказки връх бе окичен с портрет на Путин за юбилея му

Владимир Путин

Шестдесетгодишният юбилей на руския президент Владимир Путин му донесе, освен традиционни поздравления и подаръци като книга от предшественика му и сегашен премиер Дмитрий Медвед, и по-нетрадиционни дарове.

Група алпинисти от Северна Осетия се покатериха на един от безименните върхове в Главния Кавказки хребет и сложиха в подножието му голям портрет на Путин, предаде Интерфакс.

Председателят на Федерацията по алпинизъм в руската република Казбек Хамицаев съобщи, че върхът с височина 4150 метра в териториалния национален парк "Алания” е бил покорен от десет алпинисти. "На скала, недалеч от самия връх, бе закрепен портрет на Путин с размери четири на шест метра, който е изготвен от висококачествени полимери”, уточни Хамицаев. Той каза още, че ще бъде направено предложение планинският връх да получи името "Путин”.

Самият Путин ще отбележи юбилея си "традиционно в Санкт Петербург (родният му град-бел.ред.) с раднини и близки, без никакви юбилейни тържества”, каза говорителят на президента Дмитрий Песков.

Това ще е деветият рожден ден, който Путин посреща на президентския пост, и четиринадесетият, който отбелязва откакто влиза във висшата руска политика като премиер през 1999 г.

Споделяне

Още от Свят