Казармите в Горна Оряховица се предлагат на френски инвеститор в самолетостроенето

Кметът на Горна Оряховица Добримир Добрев показва подробния устройствен план на новата индустриална зона

Казармите в Горна Оряховица ще бъдат предложени на френски инвеститор в самолетостроенето, който търси подходящи терени у нас за производство. Това съобщиха от Национална компания "Индустриални зони" (НКИЗ).

Държавното дружество подписа меморандум за сътрудничество с община Горна Оряховица.

Горна Оряховица предоставя имот от около 300 дка, бивши казарми, за развитие с индустриални цели. За него има нов подробен устройствен план и вече са одобрени за изграждане електро- и ВиК схема за захранване на всички новопроектирани имоти. Това е отнело на общината две години.

Парцелът разполага с добра техническа инфраструктура и атрактивен, заради близостта си до международното летище в Горна Оряховица и товарната гара, е посочено в съобщението на НКИЗ.

Терените в Горна Оряховица ще бъдат предлагани на инвеститори от Национална компания "Индустриални зони".

Голяма френска компания, която работи в сферата на самолетостроенето, е първият инвеститор, на който ще бъде предложен теренът в близост до летището, посочват от НКИЗ. По думите на министъра на икономиката Емил Караниколов желанието на френската фирма е да изнесе част от производството си в България.

"Регионът на Горна Оряховица отговаря на условията, а Министерството на икономиката ще направи всичко възможно това да е първият инвеститор, привлечен в новата ви индустриална зона, а и да бъде последван от още", каза Караниколов.

Горна Оряховица има пълна готовност да посрещнат нови инвеститори и се надява това да е първата крачка към връщането на престижа на града като индустриалното сърце на региона, каза кметът Добромир Добрев.

Споделяне

Още от Бизнес