Кехайов за пореден път даден на прокуратурата

Кехайов за пореден път даден на прокуратурата

След като нелегитимният председател на БЛС Андрей Кехайов вече бе даван на прокуратурата заради конфликт на интереси при зареждане на болници с гориво, в петък стана ясно, че държавното обвинение отново ще се занимава с него, този път заради отказа му да предаде властта на новоизбраното ръководство на съсловната организация.

Новият председател на съюза д-р Божидар Нанев съобщи, че Управителният съвет (УС) на БЛС е решил на първото си заседание да сезира прокуратурата за невъзможността да влезе във владение на офисите и документацията на съсловната организация, както и да ползва банковите сметки на съюза.

Въпреки че преди два дни на Кехайов бе изпратена нотариална покана да прекрати възпрепятстването на достъпа на новата управа, той отказа да я приеме и продължава да счита за незаконен проведения през почивните дни събор, свикан от здравния министър.

Новата управа на БЛС е силно притеснена от това, че в банковите сметки на съюза няма никаква наличност, а само пасиви и задължения. Те имат съмнения, че е теглен и кредит за строителството на станалия скандален Дом на лекаря. Новото ръководство ще направи финансова ревизия на случвалото се в съюза през мандатите на Кехайов.

Междувременно в Сандански от 18 до 21 януари ще се проведе "алтернативен събор" с участието на доверени на Кехайов хора, на което ще бъде избрано паралелно ръководство на БЛС.

Споделяне

Още по темата

Още от България

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?