Кевин Спейси и Стивън Сегал няма да бъде обвинени в сексуално посегателство

Кевин Спейси и Стивън Сегал няма да бъде обвинени в сексуално посегателство

Прокуратурата на окръг Лос Анджелис обяви, че няма да повдига обвинения в сексуални посегателства срещу актьорите Кевин Спейси и Стивън Сегал, предаде Ройтерс.

Пълнолетен мъж обяви, че е бил обект на сексуално посегателство от Кевин Спейси през 1992 година. Делото бе заведено през април, но прокуратурата е стигнала до заключението, че давността по случая е изтекла.

Подобно решение е взето и по дело, заведено от жена, която обвинява актьора и майстор на бойните изкуства Стивън Сегал в изнасилване през 1993 година.

58-годишният Спейси е двукратен носител на наградата "Оскар" - през 1996 г. спечели приза за актьор в поддържаща роля за "Обичайните заподозрени", а през 2000 г. - отличието за най-добър актьор за "Американски прелести". Той е известен и с участието си в сериала "Къща от карти".

Скандалът около него избухна, след като актьорът Антъни Рап пръв го обвини в сексуално посегателство през 1986 година, когато бил 14-годишен.

66-годишният Стивън Сегал е популярен холивудски актьор, продуцент, сценарист и майстор на айкидо. Той е роден на 10 април 1952 г. в САЩ и в младостта си учи китайски и японски език и пътува до Япония, където изучава бойни изкуства. От 2016 г. е гражданин на Русия.

Споделяне

Още от Общество

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?