Кевин Спейси се извини на актьор, който го обвини в опит за сексуално съблазняване преди 30 години

Двукратният носител на "Оскар" призна, че живее като гей

Кевин Спейси и Антъни Рап

Холивудската звезда Кевин Спейси поднесе извинение, след като бе обвинени, че преди години е отправил сексуални намеци на 14-годишен актьор.

Американският актьор Антъни Рап, известен с ролята си на лейтенант Стаметс в сериала "Стар трек: Дискавъри", разказа как Кевин Спейси се опитал да го съблазни сексуално.

В интервю пред "Бъзфийд" Рап твърди, че през 1986 г., когато той бил на 14 години, 26-годишният тогава Кевин Спейси го поканил на парти в дома си. Всичко се случило, когато гостите си тръгнали и домакинът вече изглеждал пиян.

"Честно казано, не мога да си спомня...но ако съм се държал по този начин, както го описва той, му дължа най-искрено извинение", заяви Кевин Спейси, който в момента е на 58 години.

Той също така направи разкрития за личния си живот, казвайки, че е имал отношения както с жени, така и с мъже и сега живее като гей.

Антъни Рап твърди, че решил сега да сподели случая заради избухналия скандал с продуцента Харви Уайнстийн, който бе обвинен от над 50 жени както в сексуални посегателства, така и в изнасилване. Уайнстийн отрича всички обвинения. Ужасяващите разкрития обаче предизвикаха дебат за непристойното поведение на хората в развлекателната индустрия и извън нея и насърчиха мнозина да споделят собствените си преживявания.

В последния си туит Антъни Рап казва, че това е всичко, което е искал да каже за случилото се с него и че засега няма да коментира нищо повече.

46-годишният вече актьор разказва в интервюто пред "Бъзфийд", че е седял на ръба на легло след партито в апартамента на Спейси през 1986 г., когато той влязъл в спалнята.

"Той ме хвана както младоженец пренася булката през прага", разказва Рап, който притеснено започнал да се пита какво става и "тогава той легна върху мен".

"Той се опита да ме съблазни", спомня си Рап, който обаче успял да избяга в банята, преди Спейси да излезе от стаята.

Към онзи момент Рап вече се е изявил с роля в Бродуейска продукция, след което получава редица роли в театъра, телевизията и филми.

"Аз съм в ужас от тази история. Честно казано, не помня за тази среща, която се е случила преди 30 години. Но ако съм се държал така, както описва той, аз му поднасям искрено извинение за своето неподобаващо пиянско поведение", написа Кевин Спейси в Туитър.


Актьорът, който е двукратен носител на "Оскар" и бивш артистичен директор на лондонския театър Old Vic, допълва, че съжалява много за това, че на Рап му се е наложило да живее с тези преживявания през всичките тези години.

Историята на Рап ме окуражи да се обърна към други неща в моя живот, написа Спейси в Туитър. "През живота си съм се влюбвал и в мъже, и в жени. Обичал съм и съм имал романтични връзки с мъже и сега избирам да живея живота на мъж гей. Искам да се справя с това честно и открито и започвам, разглеждайки собственото си поведение", допълва той.

В отговор на въпрос защо, когато е бил запитан през 2010 г., не е признал, че е хомосексуален, той отговаря пред "Дейли Бийст": "Хората имат различни причини за начина, по който живеят живота си. Това просто е линия, която аз никога не съм преминавал и няма да премина".

Споделяне

Още по темата

Още от Общество