Кеворкян съди Михнева, че го нарекла кредитен милионер

Водещият и продуцент на предаването "Всяка неделя" по БНТ Керворк Кеворкян съди журналистката Маргарита Михнева за 500 000 лева обезщетение, заради това, че тя злепоставя добро му име, като го нарича кредитен милионер, научи Мediapool. Михнева нападна публично Кеворкян на 11 март т.г. по време на дискусията при премиера за новия медиен закон.

Маргарита Михнева потвърди новината и каза, че в сряда получила исковата молба. Делото е под номер 338 и насрочено за 1 юли т.г. в Софийски градски съд. Според Михнева обаче няма никаква новина в това, че Кеврокян е кредитен милионер, защото подобни публикации в пресата има още от 1996-1997 г. Тя разполага и с документация по въпроса, която ѝ била предоставено от шефа на бившето БОДК Деян Кавръков.

Кевркян е платил 11 хил. лв. такса по делото, което води срещу нея.

Пред премиера аз нарекох Кеворкян и ченге, учудена съм защо не ме съди и за това, допълни журналистката.

Михнева съобщи, че разполага и с данни за бюджета на външната продукция "Всяка неделя", който възлизал на 15 000 лв. Тя изрази съмнение, че е възможно продукцията да получава "отгоре и встрани" от договореното.

Под предлог, че е в среща, Кеворк Кеворкян отказа коментар за заведеното дело.

Той не беше сред поканените на дебата в МС за новия медиен закон, когато Маргарита Михнева директно попита премиера знае ли, че Кеворкян е ченге и кредитен милионер.

"Вярвайте ми, аз съм твърде добре осведомен, именно защото си мълча доста и не говоря много - имам достъп по всякакви теми", отговори Симеон Сакскобургготски.

"Ако един човек като Кеворк Кеворкян, който е осъден от районен и градски съд за 500 000 долара, тъй като той е кредитен милионер към Външно министерство, господин премиер - не зная дали знаете тази информация, освен това той е служител на политическата полиция и се вихри всяка неделя от екрана. Освен това този човек получава страшно много пари за програма, която няма такъв висок рейтинг. Разберете, господин премиер, тези неща вълнуват хората", заяви тогава Михнева.

Споделяне

Още от България

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?