КЕВР проверява проточили се ремонти на топлопроводи в кв. "Дървеница"

КЕВР проверява проточили се ремонти на топлопроводи в кв. "Дървеница"

Жители на столичния квартал "Дървеница" са се оплакали в енергийния регулатор от това, че продължително време остават без топла вода, заради удължавани планови ремонти на общинската "Топлофикация София". Заради това от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) са поискали от дружеството да предостави информация за всички прекъсвания в района от 1 май до 1 октомври, причините за това и ако има виновно забавяне на ремонтите, да плати обезщетение на клиентите си.

Това съобщиха от КЕВР във вторник, след като предишния ден националния омбудсман Диана Ковачева поиска да се направи проверка на столичното парно заради продължил повече от два месеца ремонт в кв. "Драгалевци" и клиентите да бъдат обезщетени.

Комисията е дала тридневен срок на общинската фирма да даде данни за плановите и аварийни прекъсвания на топлоснабдяването на клиенти в "Дървеница". Искат се конкретните абонатни станции, броя на засегнатите клиенти, датата и часа на преустановяване и възстановяване на топлоподаването. От дружеството трябва да дадат разяснения за конкретните причини за прекъсванията – дали ремонтите са били планови или аварийни, абонатите били ли са своевременно уведомени за тях, кота се приложат доказателства с датите за уведомяване на потребителите. Изисква де са посочат и причините за просрочванията. За тези случаи "Топлофикация София" трябва да каже дали ще обезщети клиентите си, по какъв начин и в какви срокове.

КЕВР припомни, че в началото на летните ремонти настоятелно е призовала "Топлофикация София" да оптимизира и ускори плановите си ремонти, за да не се създава обществено напрежение.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?