Киев протестира срещу изказвания на Марин льо Пен за Крим

Киев протестира срещу изказвания на Марин льо Пен за Крим
Украинското външно министерство изрази възмущение от изказванията на лидерката на френската партия "Народен фронт" Марин льо Пен, че връщането на Крим в състава на Русия е законно, предаде ТАСС, цитирайки пресслужбата на правителството в Киев. 
 
Министерството нарича нейните изказвания проява на "неуважение към суверенитета и териториалната цялост на Украйна". 
 
"Подобни изявления, а също и действия, нарушаващи украинското законодателство, задължително ще имат последствия, както вече стана с отделни френски политици, на които бе забранено да посещават Украйна", се казва в съобщението. 
 
Украинската служба за сигурност вече изпрати писмо в министерството на външните работи относно забрана за Марин льо Пен да влиза в страната. Очаква се решение за забраната да бъде взето още днес. 
 
Марин льо Пен каза то френския тв канал "БФМ-ТВ", че "не смята присъединяването на Крим за незаконно", а също и че не вижда основания да поставя под въпрос състоялия се там референдум за присъединяване към Русия. 
 
Тази позиция е напълно противоположна на официалното френско становище, съгласно което Париж не признава връщането на Крим в състава на Русия. 
Споделяне

Още по темата

Още от Свят