Килърът от "Наглите" напуска ареста срещу 10 000 лв.

Обявеният от МВР и прокуратурата за "килър" на групата за отвличания "Наглите" Валентин Янев – Вальо Бореца напуска ареста срещу 10 000 лева гаранция. Това реши Софийският апелативен съд в четвъртък.

Вальо Бореца бе арестуван в края на май след няколкомесечно издирване. Той бе разследван преди година и половина за похищението на Кирил Божилов-Цигането. След като бе задържан, му бяха повдигнати обвинения за убийствата на двама от обявените също за членове на "Наглите" - Иван Пайнавелов – Сапата и Юлиян Лефтеров – Кунгфуто.

Труповете на Сапата и Кунгфуто бяха изровени от баирите над софийското село Бистрица миналата есен, което даде повод на премиера Бойко Борисов да разкаже в Берлин как "колегата Цветанов ходи с багер, копае и вади трупове".

Още при първоначално разглеждане на мярката за неотклонение на Бореца в съда стана ясно, че обвиненията за убийствата се крепят на противоречиви свидетелски показания на двама от групата за отвличания.

Бореца е третият от групата на "Наглите", който съдът пуска на свобода. Срещу 5 хил. лв. гаранция вече бе освободен Цветозар Славчев-Цуро, след като няколко месеца след задържането му МВР и прокуратурата не бяха се намерили нови доказателства срещу него. Преди това бе пуснат и посоченият за лидер на групата Антон Петров-Хамстера.

Споделяне

Още по темата

Още от България