Заради дъжд, ремонти и катастрофи

Километрични колони от коли по магистралите "Тракия" и "Хемус"

Пътната агенция призова шофьорите да ползват обходни маршрути

Сн.Архив/БГНЕС

Километрични колони се извиха по магистралите "Тракия" и "Хемус" заради дъждовното време, което предизвика три верижни катастрофи до момента без жертви, съобщиха от МВР.

 

Най-голямо е задръстването от автомобили на магистрала "Тракия" в посока Бургас, като колоната вече е над 20-километра, съобщиха от областната дирекция на МВР в Пазарджик. Пътната агенция призова да се използват обходни маршрути. Като алтернатива е посочен пътя през пътен възел Ихтиман.

 

Колоната на магистрала "Хемус" в посока Варна пък е около 12-километра.

 

От Пътна полиция призовават шофьорите се движат със съобразена скорост и да не предприемат рисково изпреварване.

 

Две верижни катастрофи блокираха "Тракия"

Две верижни катастрофи в района на 62-ри км, в непосредствена близост до ремонта на виадукта на 67-ми километър предизвикаха невижданото задръстване с автомобили на разпети петък.

 

Общо 8 коли са участвали в двете верижни катастрофи в района на 62 и 66 км по автомагистрала "Тракия", каза говорителят на областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов.

 

В първата катастрофа са се сблъскали 3 автомобила на 65 и 66 км, а във втората са катастрофирали 5 леки автомобила на 62 км. И двете катастрофи са в платното в посока София.

 

При инцидентите няма пострадали хора. Нанесени са само материални щети на автомобилите и те ще могат да продължат на собствен ход, уточни Стоянов.

 

Заради 20-километровата опашка на мястото на катастрофите има четири екипа на "Магистрална полиция". Ако обстановката се усложни движението ще бъде спряно по магистралата до нормализиране на ситуацията. Колите ще се насочват по алтернативни маршрути. Камионите вече се спират и се отбиват, уточниха от полицията.

 

В момента автомобилите се движат с не повече от 20 км/ч. Пътната агенция призова шофьорите, които сега тръвта на път да използват обходния маршрут през Ихтиман.

 

Причина за задръстването е лошото време и ремонтите, както и две верижни катастрофи.

 

На магистрала "Хемус" опашката е 12 километра

Интензивен е трафикът на моторни превозни средства и по магистрала "Хемус".

 

Образувала се е 12-километрова опашка в района от 22 до 34 км в посока Варна, съобщи МВР.

 

По-рано днес мъж и дете пострадаха при катастрофа между лек и товарен автомобил на пътя София – Варна. Пострадалите - водачът на лекия автомобил и возещо се в колата дете, бяха транспортирани в болнично заведение.

 

Движението в района на катастрофата на пътя София - Варна, в района на севлиевското село Петко Славейково, бе затруднено.

 

15-годишно момиче загина, а осем души бяха ранени при тежка катастрофа край Враца. Малко преди 18 часа в четвъртък два автомобила са се сблъскали челно на пътя за Оряхово.

 

Двама младежи пострадаха при тежката катастрофа край Якоруда в четвъртък. Лек автомобил се вряза в камион на около километър след Якоруда в посока гара Белица на пътя Велинград-Якоруда-Разлог.

Споделяне

Още от България

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?