Километрични опашки на изхода на София заради още по-извънредните мерки срещу Covid-19

МВР спешно създаде бланка, която пътуващите да попълват

Километрични опашки на изхода на София заради още по-извънредните мерки срещу Covid-19

Километрична е опашката от автомобили, бусове и камиони на изхода на София към автомагистрала "Тракия" в събота преди обед, след като бяха задействани новите по-строги мерки от извънредното положение зарази Covid-19. Те забраняват пътувания между областните градове, освен ако не са наложителни.

Полицията проверява лични карти, както и издадени бележки от фирми за месторабота на водачите на превозни средства.

Униформените връщат обратно в София водачите, които не могат да докажат повода за пътуването си. За да се избегне излишно струпване на автомобили, се наложи МВР спешно да изготви бланка, която пътуващите да попълват. Тя трябва да бъде представяне пред контролно-пропускателните пунктове в областните градове. Бланката може да бъде намерена тук.


КПП на магистрала "Тракия", снимка: БГНЕС

Всички автомобили, които не са с регистрация в София, се пропускат.

Пропускат се и товарни автомобили, а международните тирове се ескортират с полицейски автомобили, като преди това се събират на колони.

Впечатление прави фактът, че полицаите на изхода на столицата са без предпазни маски, докато колегите им на входа са с предпазни средства, предаде БГНЕС.

Стана ясно още, че желаещите да излязат от столицата са доста повече от тези, които искат да влязат в София.


КПП на магистрала "Тракия", снимка: БГНЕС

Движението при км 7 на магистрала "Хемус" в двете посоки се осъществява в една лента поради противоепидемичните мерки и се регулира от органите на МВР.

На един от най-оживените изходи на Варна – към магистрала "Хемус", движението е сравнителни интензивно. Има КПП, а полицаите съобщиха, че засега са все още в обяснителен режим към гражданите.

Автобусите на градскиятю транспорт, които свързват Варна с Аксаково, се движат по разписание.

Не е ясно какво обаче ще се случи с хората, които живеят във вилните зони, тъй като те са предимно пенсионери и няма как да се снабдяват с провизии.

КПП на полицията в Русе е разположени на главния път за Силистра.

Движението е спокойно, няма натоварване, около 6-7 автомобила изчакват да бъдат пропуснати от органите на реда, предаде БНТ.

За да не се трупат обичайните опашки от тирове, те са разпределени по другите големи булеварди в Русе.


КПП на изхода на Русе, снимка: БНТ

За около половин час блокадата на пътя Хасково-Димитровград е била прекъсната и преминаването на автомобили е било безпрепятствено, сигнализираха граждани.

"Тази сутрин при смяна на единия патрул с другия на пътя Хасково-Димитровград се е получило леко разминаване между патрулите и за няколко минути, съвсем за малко, КПП-то е останало необезпечено, но веднага след това е пристигнал следващият дежурен екип", обясни говорителят на полицията Нина Николова, цитирана от БНР.

Ще бъде назначена вътрешна проверка, а виновните ще бъдат наказани, увериха от полицията и уточмниха, че останалите КПП-та работят.

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?