В първия от трите почивни дни

Километрични опашки от автомобили по пътищата

Повечето задръствания са заради ремонти по пътищата, сн. БГНЕС

С автомобилни тапи на изходите на София и големите градове и задръствания по пътищата бе белязан първият от трите почивни дни по 1 май, в които редица българи предпочетоха да пътуват в страната и традиционно в съседна Гърция.

Километрични опашки се образуваха на изхода на София - има задръстване от Южната дъга на Околовръстното от разклона за Железница и Бистрица до разклона за Горубляне. Преминаването на този участък отнема около час, причината е сериозният трафик, както и недомислието за пореден път  - от четири ленти само в една влизат автомобилите, които се движат в посока към Пловдив и по автомагистрала "Тракия". Задръстването продължава и след светофара на "Горубляне", както и в самия квартал, предаде БНР.

Водачите, които искат да излязат на Околовръстното шосе  или да продължат в посока Панчарево или Боровец, чакат близо час, за да преминат светофара на караулката. Много столичани вероятно са избрали този алтернативен маршрут заради ремонта на "Цариградско шосе" в участъка между бул. "Александър Малинов" и разклона за Околовръстното шосе, точно преди началото на автомагистрала "Тракия".

Колона от леки и товарни автомобили се е образувала при свлачището на Е-79 в района на Кресненското дефиле, съобщи дежурният офицер в Областната дирекция на МВР-Благоевград.

Движението в посока Враца -Видин е блокирано от сутрешните часове. Пътуващите в това направление могат да минават и през второкласния път Мездра - Ботевград - Ребърково - Елисейна - Своге - София, както и по този през прохода Петрохан.

Тапа от автомобили се образува и на изхода на автомагистрала "Струма” в района на Дупница, в посока граничния  пункт "Кулата". Километрично е задръстването в участъка, където свършва ЛОТ 1 на автомагистралата и се преминава към Е-79, предаде радио "Фокус". Според полицията, задръстването е заради изключително натоварения трафик от София към Кулата.

Затруднено е и движението на автомагистрала "Хемус” заради преминаване в различните ленти за движение, поради ремонтите на двата виадукта "Елешница" и "Бебреш". На мястото са разположени екипи на магистрална полиция с цел да не се допускат инциденти и това довежда до забавяне на автомобилите в този участък. Обстановката на автомагистрала „Тракия” е нормална и движението се осъществява без проблем. Към момента няма сигнали за инциденти.

От пътната агенция още сутринта предупредиха шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост в участъците с ремонт на магистралите "Тракия“ и "Хемус“. Другият вариант е да се използват обходни пътища.

За облекчаване на пътното движение в празничните дни още в четвъртък следобед бяха спрени тежкотоварните автомобили, ограниченията за камионите над 12 тона ще останат в сила и на 3 май.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?