Километрични опашки от камиони на границата с Турция

Километрични опашки от камиони на границата с Турция

Километрични опашки от тирове са се образували на турските гранични пунктове с България. На Капъкуле – Капитан Андреево опашката е 15 км, а на Хамзабейли-Лесово надхвърля 8 км, съобщиха от турската Регионалната дирекция за митници и търговия Тракия, цитирани от БНР.

Според турските власти причина за задръстването на границите към България е провеждането на акцията на българските власти срещу нелегалния трафик на цигари на граничните пунктове с Турция. Това е довело до ареста на много митнически служители и сега няма кой да обслужва пероните. Акцията беше преди няколко седмици, а през тази бяха уволнени доста митничари от Свиленград. Българските власти обаче отрекоха това да е причината за бавната обработка на камионите.

Според турските власти от петък вечерта пропускането на тировете от турска страна към България почти е спряло. Поради същата причина и откъм българска страна се е образувала огромна опашка от тирове, които чакат да преминат на турската митница.

Шофьори се оплакаха, че чакали от три дни на границите и нямало изгледи нещата да се оправят. На българската митница няма кой да работи и никой не им обръщал внимание. “Единият край на опашката е на българската страна, другият на турската. Много хора сме потърпевши, припечелените пари, които не са много, изхарчваме в чакане по митниците и по пътищата, трябва да се сложи край на това”, каза един от чакащите шофьори.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?