Километрични опашки от тирове на границата ни с Турция и Румъния

Километрични опашки от тирове на границата ни с Турция и Румъния

Километрични опашки от товарни автомобили се образуваха в понеделник на двата моста над Дунав при Русе-Гюргево и при Видин-Калафат на границата с Румъния и на българо-турския граничен пункт "Капитан Андреево", съобщиха от МВР. Ситуацията може да се усложни и на границата с Гърция, след като фермерите там започнаха символични протести срещу увеличаването на данъците им, но е възможно недоволството им да ескалира и да приложат любимия си прийом с блокади на граничните пунктове.

Струпването на тирове на двата моста е заради ледохода по реката, който спря движението на фериботите и така за камионите единствената алтернатива за вход в Румъния от българска страна в тези региони останаха сухопътните трасета.

На Дунав мост край Русе обстановката от седмица е тежка и опашката от камиони е с различна дължина. В понеделник бе 10 км и наредените по околовръстното на града и по пътя към Силистра камиони продължават да затрудняват движението.

Над 15 км бе опашката от товарни автомобили на Дунав мост II. Температурите са минусови, преминаването отнема над десет часа и шофьорите са притеснени за това дали ще им стигне горивото.

На граничния пункт "Капитан Андреево" наредените камиони са 12 км и шофьорите чакат да пресекат границата почти цяло денонощие. Близо 1500 тежкотоварни автомобила са преминали през граничния пункт от вчера, когато опашката е била 15 км. Струпването на превозни средства е обичайно след почивните дни, когато в Европа е забранено движението на тирове, обясниха от МВР.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?