Километрични задръствания по магистралите и границата с Турция

Километрични задръствания по магистралите и границата с Турция

Големи задръствания са се образували на магистралите "Хемус" и "Тракия" в петък по обяд, съобщиха от пътна полиция София област и Пазарджик, цитирани от "Фокус". Екипи на пътната полиция регулират трафика. Причината е много пътуващи от София заради Великденските празници и Гергьовден.

Към 13 часа колоната на "Хемус" беше с дължина над 3 километра заради ремонта на тунел "Витиня". На "Хемус" има общо шест места със стеснение на платното за движение. Полицията спря движението на камиони към "Хемус".

Властите препоръчват на пътуващите по възможност да използват обходни маршрути. Пътуващите към Враца, Монтана, Видин и населени места в тези области, могат да заменят "Хемус" с прохода Петрохан или пътя през Искърското дефиле.

На "Тракия" задръстването е над 10 км край Пазарджик. Причината е ремонт на мост при 89 километър. В началото на ремонта от Агенция "Пътна инфраструктура" предложиха няколко обходни маршрута.

За пътуващите от София към Пловдив отбиването е при пътен възел "Церово" на "Тракия" по пътя Виноградец - Карабунар - Злокучене – Септември, след което се хваща пътя Лозен - Звъничево - Пазарджик - Мало Конаре - Говедаре - с. Цалапица, като връщането на магистралата става при пътен възел "Цалапица".

За пътуващите от Пловдив към София отклоняването става при пътен възел "Церово" на "Тракия" и се минава по обратния маршрут, като връщането на аутобана става при пътен възел "Цалапица".

Огромни опашки от автомобили се образуваха и на граничен пункт "Капитан Андреево", информира bTV. Стотици автомобили чакат да преминат българо-турската граница.

Причина за задръстването са пътуващите за празниците, тръгналите да пазаруват до съседна Турция и проблеми с електронната система на турските гранични власти.

При застъпването на новата смяна на турската граница митническата им система е изключила и е спряла работа за повече от половин час. Малко по-късно системата отново е блокирала

Задръствания има и на пътя към "Кулата". Причината са многото пътуващи за празниците към Гърция.

Споделяне

Още от България