Ким Чен-ун поискал нова среща с Тръмп в "много топло" писмо

Лидерът на Северна Корея се съгласил на денуклеаризация за година

Ким Чен-ун поискал нова среща с Тръмп в "много топло" писмо

Американският президент Доналд Тръмп е получил "много топло" и "положително" писмо от севернокорейския лидер Ким Чен-ун, в което той изразява желание да бъде организирана нова срещу между двамата, предадоха световните агенции, позовавайки се на информация от Белия дом.

"Ние сме отворени към идеята и вече започнахме да се координираме с оглед такава среща, която ще бъде втора след историческата от 12 юни в Сингапур", обяви говорителката на президентската администрация Сара Сандърс.

Тя спомена за "напредък", говорейки за Северна Корея и подчерта, че военният парад без междуконтинентални ракети в Пхенян вчера е "гаранция за добронамереността" на Северна Корея в процеса за денуклеаризация.

Междувременно съветникът по националната сигурност на Белия дом Джон Болтън също спомена за положително развитие в този процес, информирайки, че Ким Чен-ун е уведомил президента на Южна Корея Мун Дже-ин за готовността на Пхенян да осъществи денуклеаризацията.

"Ким пое задължението да направи денуклеаризацията бързо. Той е заявил: "Можем да я осъществим за две години." Тогава Мун Дже-ин го попитал: "А защо да не я постигнем за година?" И Ким отвърнал: "Ще я постигнем за една година", разказа Болтън пред консервативно дружество във Вашингтон.

По думите му президентът на САЩ Доналд Тръмп е бил информиран за този разговор от южнокорейския си колега.

Споделяне

Още от Свят

Как да се подходи с новата детска болница?