Кино G-8: Новото място за качествено арт кино в София

Ново градско пространство за качествено и независимо арт кино предстои да бъде открито в центъра на София.

Културен център G-8 дава заявка за предизвикателство към българската публика, да показва качествено и разнообразно кино, да бъде домакин на събития, свързани с него и широкия спектър на визуалните и сценични изкуства, литературата, културното наследство.

Всеки петък и събота ще се прожектира нямо кино, което зрителите ще гледат под съпровода на жива музика от пиано, върху което ще има свещи.

Центърът е иницииран от създателите на "Еф Екс Синема” и "Евро Синема”, които са с дългогодишна дейност в областта на кинопоказа и са добре познати в културния и обществения живот на страната с разнообразната програмация, фокусирана върху българското и европейско филмово изкуство.

Мисията на центъра е да популяризира филмовата култура чрез селекцията и показа на качествена разнообразна и различна кинопродукция, организирана в регулярна програмация, фестивали, панорами, проекти и обучения, която да отговаря на нуждите на киноманите и да посреща и предизвиква специфичния зрителски интерес.

Културен център G-8 има с три киносалона, зала за презентации и кафе. В пространството ще бъде създаден и малък музей на киното – техника, плакати и други предмети, свързани с киното.

Стремежът ни е Центърът да бъде за посетителите не само място за стойностно кино, но и средище за други специални събития, за срещи и дискусии и за приятно прекарване на свободното време, заявяват инициаторите.

Киното отворя врати на 17 октомври, петък.

Намира на ул. "Гладстон"№ 8. Телефонът за резервации е 02/ 995 00 80.

Споделяне

Още от Общество

Какво очаквате да свърши служебното правителство?