Кино, кулинария и музика се срещат във Варна

Вкусните храни и напитки, кулинарни филми и естествено музиката се срещат във Варна от 29 август до 2 септември пред Аквариума в Морската градина, съобщиха организаторите на първото издание на фестивала "Кино и храна“.

В пет поредни дни пространството ще се превърне във вкусна и забавна арена, на която умения ще обменят кулинарни блогъри, професионални и любители готвачи и фенове на вкусната храна. Демонстрации, дегустации, вълнуващи срещи, акустични концерти и за финала на всяка вечер - лятно кино с тематични филми .

"Идеята на фестивала е да комбинира различни изкуства през призмата на кулинарията. Артисти ще пеят, музиканти ще готвят, автори на книги ще демонстрират на живо готварските си умения, тв лица ще се срещнат с почитателите си, както и най-доброто от световното кино, инспирирано от храната, ще покажем в петте фестивални дни”, разказва организаторът на фестивала "Кино и храна“ Николай Тодоров.

Поканени са кулинарни блогъри, сред които Адриана Гюзелева, Люси Евтимова, Станка Стоянова, Карина Попова, Таня Донева, Софи Йотова и други. Авторите на книги за здравословно хранене Кристина Тужарова, Здравка Максурова и Биляна Йотовска също са част от гостите, обединени от идеята, че полезната храна може да е неустоимо вкусна и интересна.

За децата са предвидени детски кулинарни демонстрации и работилници, за да се запознаят със здравословното хранени. Бате Енчо ще превърне за тях фестивала в японско детско шоу.

Катето Евро ще покаже, че артистът е артист не само на сцената, а и в кухнята като сготви свое любимо ястие и представи книгата си "Тетрадка за рецепти и спомени“.

Предвиден е In Memoriam модул на Антъни  Бурдейн – ресторантьор и кулинар, чрез който стотици хиляди преоткриха света чрез храната.

И понеже градското пространство не може без музика, на сцената ще се качат  P.I.F., Миленита, Del Padre, Филип Аврамов и групата му "Джинджифил", любимката на варненската публика Polina, младата стрийт изпълнителка Kopriva, Дея и Теодора.

Филип Аврамов и групата му "Джинджифил"

DJ PAELLA е подготвил интересна демонстрация, по време на която ще покаже как може да се готви и миксира едновременно! Димо от P.I.F. също е замислил да сложи престилката и да сготви любимите си талиатели малко преди да се качи на сцената.

Всяка фестивална вечер ще завърши с кулинарен филм, прожектиран на голям екран под открито небе.

През цялото време във фестивалната зона ще работи и STREET FOOD MARKET. Над 10 от най-популярните заведения и готвачи във Варна ще готвят на живо и ще представят уникалните си рецепти на гладните посетители. Освен набиращите популярност авторски сандвичи и бургери, феновете на вкусната храна ще могат да опитат и различни интернационални кухни, над 10 вида бира, бутикови вина и разхлаждащи летни коктейли.

Фестивалът е с вход свободен, с работно време от 11:00 до 23:00 ч

Цялата програма на фестивала „Кино и храна“ може да видите тук.

Проектът се осъществява с подкрепата на фонд "Култура“ към Община Варна и е част от платформата "Лятно кино".

Споделяне

Още от Общество