Kинооператорът Григор Кумитски загина след като спаси давещо се момиче

Григор Кумитски. Сн. Фейсбук

Операторът Григор Кумитски загина в морето в курорта Албена. Той е спасил давещо се 16-годишно момиче, но не е успял да излезе на брега заради силно вълнение и подводни течения, които са го завлекли в морето, предаде БНТ.

Инцидентът станал около 19 часа в събота, след края на работния ден на спасителите. Морето било бурно, имало и силни подводни течения затова през целия ден флагът бил червен.

Къпещо се в морето момиче започнало да се дави. Операторът и още двама мъже скочили във водата. Момичето било спасено, но Григор Кумитски се удавил. Свидетели на трагедията извикали на помощ двама спасители, които били наблизо.

"Когато дойдохме, вече беше късно, извадихме го, но общо взето това беше. Там има огромна дупка на това място и течението беше много силно", каза спасителят Христо Йончев.

На мястото на инцидента веднага пристигнал медицински екип.

"Правиха му реанимация с изкуствено дишане, двама доктори, двама спасители, които работят на втора работа там близо до мястото, но явно беше твърде късно. Поне 7-8 минути е стоял под вода", разказа Стоян Вълчев, ръководител “Водно спасяване” в курорта Албена.

36-годишният Григор Кумитски е завършил филмово и телевизионно операторство в НАТФИЗ. Оператор е на филмите “Чужденецът”, “Стоичков”, “Живи легенди” и на много телевизионни сериали.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?