Кинорежисьорът Дейвид Линч ще основава „Университет за непобедимост”

Световноизвестният режисьор Дейвид Линч пристигна в София с необичайна мисия - да създаде „Университет на непобедимост” – висше учебно заведение, където традиционните методи на преподаване ще се преплитат с методите на трансцеденталната медитация.

По тази идея режисьорът на хитовия сериал „Туин Пийкс”, който преобърна представите за телевизионен сериал, се запалил отдавна.

"Това е страхотно чудо – навлизането в това пространство променя живота на 180 градуса - от страданието към щастливия живот и всички житейски нива го доказват. А това е много много важно за човешкото същество.
Ако сте стресирани, ако усещате умора, имате депресия, имате страхове, просто опитайте тези практики и ще видите нещата стават все по-добри и по-добри", заяви той.

Според световноизвестния кинорежисьор, писател и художник образованието, основано на осъзнаване и просветление, развива пълния потенциал на студентите и учениците.

Донка Ходжева от инициативния комитет "Образование без стрес", която е и главен организатор на посещението на Дейвид Линч и на делегацията, съобщи, че в университета в България ще се обучават 300 студенти. Тя каза, че той ще бъде в София и в момента се подготвя построяването на сградата му в "Младост 4". Имаме готовност обаче да наемем сграда и да започнем колкото се може по-скоро обучението, отбеляза Ходжева.

Споделяне

Още от България