Кирчо Киров: Опасявам се, че нещо може да се случи с мен

Бившият шеф на разузнаването имал документи, които можело да стигнат до медиите и службите в чужбина

Кирчо Киров: Опасявам се, че нещо може да се случи с мен

"Зная кои са поръчителите на действията срещу мен и техните политически ментори. Подготвил съм комплект документи с конкретни данни за това, което става. Депозирал съм ги на сигурно място, защото се опасявам, че нещо може да се случи с мен или с членове на моето семейство".

Това заяви в четвъртък пред Нова телевизия бившият шеф на Националната разузнавателна служба (НРС) ген. Кирчо Киров, който вече получи три осъдителни присъди.

Той обясни, че въпросните събрани от него документи ще бъдат предоставени на наши и чужди медии, както и на партньорски служби, когато самият той прецени за необходимо.

В началото на седмицата той получи 2-годишна условна присъда с 4 години изпитателен срок по делото му за разгласяване на държавна тайна.

Това е общо третата му присъда, след като на 23 януари Софийският военен съд постанови 15 години затвор по обвинение за присвояване на 5.1 млн. лева от бюджета на НРС.

Отделно от това Киров бе осъден през май 2016 г. на 10 години затвор по първото си дело – отново за присвояване, но този път на близо 5 млн. лева.

"Аз бях осъден при един скоротечен процес, добре режисиран предварително от прокуратурата и Военния съд”, каза ген. Киров днес.

Той заяви, че докато е бил на поста си в НРС, е живял с убеждението, че утвърдените от него разходи са отивали по предназначение.

Споделяне

Още по темата

Още от България