Кирил Добрев е договарял с Пеевски подкрепа за БСП за местния вот

Кирил Добрев, снимка БГНЕС

Основният претендент за лидерския пост в БСП Кирил Добрев призна, че неведнъж се е срещал с депутата от ДПС и медиен бос Делян Пеевски

"Срещал съм се с Делян Пеевски. Последната ми среща беше на местните избори, когато говорихме за конкретни общини", каза Добрев пред бТВ, без да уточни къде се е провела срещата.

"Виждате, че на много места на втория тур ДПС подкрепи БСП. По тези въпроси съм говорил с него. За мен е по-важно БСП да спечели изборите и съм готов да влизам във всякакви разговори", каза Добрев, който е обвиняван, че е човекът на Пеевски в лидерската битка в БСП.

Добрев обясни, че няма бизнес интереси с Пеевски и е готов да докаже това с детектор на лъжата, стига до него да застанат Корнелия Нинова и Румен Овчаров.

"В този живот се занимавам с проектиране, строителство и производство на електрическа енергия. Моят бизнес не зависи от Делян Пеевски, а от това дали ще вали дъжд", заяви той.

В отговор на въпрос за какво са си говорили с Делян Пеевски, когато стояха на една маса на коктейл на агенция ПИК през 2014 г., Добрев каза: "Какво могат да си говорят двама мъже на светско събитие? Обсъждали сме роклите на дамите."

Преди два дни Румен Овчаров обясни, че Кирил Добрев е човекът на Делян Пеевски в БСП.

"Какъв човек на Делян Пеевски мога да съм, когато Румен Овчаров, Корнелия Нинова и Делян Певски бяха в един общ политически кабинет", отговор Добрев и на свой ред обвини Овчаров, че се опитва менторски да управлява БСП зад Корнелия Нинова.

"Четири години Румен Овчаров е входът на Корнелия Нинова към Бойко Борисов", каза Кирил Добрев.

"Бойко Борисов няма абсолютно никакъв проблем да се освободи от някого, който му тежи, Нинова е абсолютно същата. Корнелия Нинова и Бойко Борисов са двете страни на една и съща монета", смята Кирил Добрев.

В началото на лидерския мандат на Нинова Кирил Добрев бе един от най-близките ѝ хора. Сега той е основен неин опонент.

"Какво стана след 4 години - тя избра Румен Овчаров, на мен не ми остава нищо друго, освен да избера БСП", каза Кирил Добрев.

Споделяне

Още по темата

Още от България