Кирил Добрев е договарял с Пеевски подкрепа за БСП за местния вот

Кирил Добрев, снимка БГНЕС

Основният претендент за лидерския пост в БСП Кирил Добрев призна, че неведнъж се е срещал с депутата от ДПС и медиен бос Делян Пеевски

"Срещал съм се с Делян Пеевски. Последната ми среща беше на местните избори, когато говорихме за конкретни общини", каза Добрев пред бТВ, без да уточни къде се е провела срещата.

"Виждате, че на много места на втория тур ДПС подкрепи БСП. По тези въпроси съм говорил с него. За мен е по-важно БСП да спечели изборите и съм готов да влизам във всякакви разговори", каза Добрев, който е обвиняван, че е човекът на Пеевски в лидерската битка в БСП.

Добрев обясни, че няма бизнес интереси с Пеевски и е готов да докаже това с детектор на лъжата, стига до него да застанат Корнелия Нинова и Румен Овчаров.

"В този живот се занимавам с проектиране, строителство и производство на електрическа енергия. Моят бизнес не зависи от Делян Пеевски, а от това дали ще вали дъжд", заяви той.

В отговор на въпрос за какво са си говорили с Делян Пеевски, когато стояха на една маса на коктейл на агенция ПИК през 2014 г., Добрев каза: "Какво могат да си говорят двама мъже на светско събитие? Обсъждали сме роклите на дамите."

Преди два дни Румен Овчаров обясни, че Кирил Добрев е човекът на Делян Пеевски в БСП.

"Какъв човек на Делян Пеевски мога да съм, когато Румен Овчаров, Корнелия Нинова и Делян Певски бяха в един общ политически кабинет", отговор Добрев и на свой ред обвини Овчаров, че се опитва менторски да управлява БСП зад Корнелия Нинова.

"Четири години Румен Овчаров е входът на Корнелия Нинова към Бойко Борисов", каза Кирил Добрев.

"Бойко Борисов няма абсолютно никакъв проблем да се освободи от някого, който му тежи, Нинова е абсолютно същата. Корнелия Нинова и Бойко Борисов са двете страни на една и съща монета", смята Кирил Добрев.

В началото на лидерския мандат на Нинова Кирил Добрев бе един от най-близките ѝ хора. Сега той е основен неин опонент.

"Какво стана след 4 години - тя избра Румен Овчаров, на мен не ми остава нищо друго, освен да избера БСП", каза Кирил Добрев.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?