Кирил Добрев: Мая Манолова е най-подходящият кандидат за кмет на София

Кирил Добрев: Мая Манолова е най-подходящият кандидат за кмет на София

Мая Манолова е най-подходящият кандидат за кмет на София, заяви зам.-председателят и шеф на предизборния щаб на БСП Кирил Добрев по време на събора на партията на Бузлуджа. Под върха социалистическата партия отбелязва своята 128-ма годишнина. Честванията са под мотото "Бузлуджа 2019 - Единни за България".

Манолова, която в момента е омбудсман, вече има номинации за кандидат за кмет от столични структури. За това, че те ще се кандидатира се говори от месеци, но самата тя засега предпочита публично нито да потвърждава, нито да отрича, че ще се включи в надпреварата. 

По информация на Mediapool социалистите обмислят Манолова да бъде издигната от инициативен комитет, подкрепен от БСП, както беше и с президента Румен Радев. Този път обаче ще се търси по-широка подкрепа, включително от близки до десния спектър публични фигури.

Самата Нинова, която първоначално е била против издигането на Манолова, сега е смекчила позицията си, научи Mediapool. Казала пред социалисти, че ще каже мнението си, след като види всички номинации и чуе какво е решила Манолова.

Още през юни председателят на БСП-София Калоян Паргов също подкрепи настоящия омбудсман като кандидат на БСП."Търсим кандидатура за кмет на София извън рамките на БСП, защото София е трудна територия. Категорично бихме подкрепили Мая Манолова", каза тогава той.

В събота Добрев подчерта, че месните избори са голям приоритет на партията. "На тези избори БСП ще успее да извади ново поколение политици, подготвени през последните 3 години. За оставки не мислим, защото знам, че можем да спрем феодалното управление в българските общини", каза Добрев пред Нова телевизия.

Лидерът на БСП пък каза, че партията държи на своите успешни кметове и отново ще ги издигне. "Но ще имаме и много млади и нови кандидати, подкрепете ги, нека всички работим за тях, за да има приемственост и обновление", добави тя. 

Добрев обясни, че предизвикателствата на местния вот ще бъдат много. "Ако започнем с машинния вот, тъй като на изборите те се използват, за да стане по-лесно и са изключително важни. Спирането на държавната субсидия също ще бъде на дневен ред", отбеляза той.

Според него субсидиите са на последно място. "Трябва да имаш енергия, кауза и сила, както и хора, които да застанат. Ние ще успеем и с новите условия да се справим и да спечелим изборите", каза още Кирил Добрев.

"Не мисля, че Бузлуджа е изпитание. Оттам левицата черпи сили и енергия. Със стартирането на нашата кампания за местния вот, БСП ще има сили да победи", допълни той.

Левицата вече проведе национално съвещание в Габрово. Предстоят и срещи на ръководството на партията и депутатите от парламентарната ѝ група с участници в събора.  

Споделяне

Още по темата

Още от България

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?