Кирил Добрев напуска парламента

Кирил Добрев

Заместник-председателят на БСП Кирил Добрев е подал заявление за напускане на 44-ото Народно събрание. Желанието му е очаквано след като самият той даде да се разбере преди време, че ще избере партийния пред парламентарния пост.

Преди около две седмици по предложение на Корнелия Нинова от Изпълнителното бюро на БСП бяха извадени петима депутати. Тя въведе неписано правило - социалистите да избират дали да бъдат народни представители или членове на ръководството. Изключение правят Стефан Данаилов, Валери Жаблянов (зам.-председател на 44-ия парламент), Драгомир Стойнев и Крум Зарков (зам.-председатели на парламентарната група). Целта на оставането им в ПГ и партийното ръководство е да има приемственост между партията и групата в НС.

Добрев е избрал да напусне парламента. Той има 12 години стаж в Народното събрание. През февруари конгресът на БСП прие ограничение за кандидати за депутати да не могат да бъдат издигани социалисти с 13 години опит в парламента. Затова и Добрев остана в листите. Още тогава обаче се заговори, че след избирането му за заместник-председател на БСП ще напусне депутатската банка.

Очаква се на негово място в Народното събрание да влезе Кристина Сидорова от Габрово.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?