Кирил Домусчиев изписан за домашно лечение

Кирил Домусчиев изписан за домашно лечение

Частната болница "Софиямед" съобщи, че изписала бизнесмена Кирил Домусчиев, който беше заразен с коронавирус, за домашно лечение. Той има два последователни негативни резултатаза коронавирус, като изследванията са извършени с PCR метод.

Съобщението идва ден след като председателя на Асоциацията на индустриалния капитал обяви, че е здрав. 

На 17 март Кирил Домусчиев съобщи, че има положителна проба за Covid-19 и призова българите да се отнасят без паника към заразените с коронавирус. 

Той информира, че се лекува с лекарство срещу малария, което е ефективно срещу новия коронавирус и помогна за закупуване на количества от него за нуждите на страната.

"Софиямед" информира, че е изписала Кирил Домусчиев след проведено лечение, съгласно всички утвърдени правила за добра медицинска практика и препоръки на Националния щаб и Столична регионална здравна инспекция. В съобщението не е посочено с какъв препарат е бил лекуван.

Бизнесменът е дехоспитализан от лечебното заведение с препоръка за продължаване на терапията в домашни условия, посочват от "Софиямед".

Общото състояние на Кирил Домусчиев е подобрено. Симптомите на пневмонията са в обратно развитие, се казва в съобщението.

Пациентът е без наличие на фебрилитет няколко поредни дни, има обратно развитие на симптоматиката от страна на дихателната система, видни от проведените му образни и всички други изследвания.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес