Кирил и Георги Домусчиеви придобиха "Хювефарма"

Контролираното от братята Кирил и Георги Домусчиеви дружество "Адванс Пропъртис" ООД изкупи 36.6-процентния дял на "Рохатин груп" (TRG) във фармацевтичната компания "Хювефарма" АД, съобщи агенция "Блумбърг".

Сделката приключи в сряда с подписването на договора от Кирил Домусчиев, президент на "Хювефарма", и Собхи Хатем, управител на "Рохатин груп", допълва "Стандарт".

"Рохатин груп" (TRG) беше сериозен партньор на "Хювефарма" и ние сме особено благодарни за нейния сериозен принос за бързото глобално развитие на компанията, коментира Кирил Домусчиев, допълвайки, че се радва, че "Адванс Пропъртис" отново притежава 100% от капитала на "Хювефарма".

"Хювефарма" АД е международна фармацевтична компания, която разработва, произвежда и продава ветеринарномедицински продукти и хранителни добавки, както и някои основни съставки за продукти за хуманна медицина.

Купувачът на дела на "Рохатин груп" - "Адванс Пропъртис", притежава стратегически дялове и в капитала на Параходство "Български морски флот", "Българска корабна компания" и други фирми в областта на пристанищните услуги, недвижимите имоти, логистиката и пр. "Хювефарма" е и спонсор на футболния отбор на Домусчиеви – Лудогорец.

Споделяне

Още от Бизнес