Кирил Рашков ще бъде обществено порицан за показан среден пръст

Кирил Рашков ще бъде обществено порицан за показан среден пръст

Ромският бос Кирил Рашков, известен с прозвището Цар Киро, ще бъде обществено порицан затова, че показа среден пръст на събралите се жители на пловдивското село Катуница преди едно от заседанията по делото му за закана с убийство на 8 декември м. г.

Това реши в четвъртък Асеновградският районен съд, след като подсъдимият призна вината си и процесът бе разгледан по съкратената процедура. Рашков бе осъден и на една година и два месеца затвор, но това наказание няма да бъде изпълнено, тъй като вече бе наказан с 3 години и половина по делото си за закана с убийство.

“По закон след като вече има влязла в сила най-тежката наложена му присъда след акумулиране може да бъде лишаване от свобода за 3 години и 6 месеца, каквото наказание бе постановено при заканата за убийство”, обясни след края на процеса наблюдаващият прокурор Илко Сивкин.

Делото за непристойното поведение на ромския бос бе образувано, след като държавното обвинение се самосезира по медийни публикации и телевизионни кадри, излъчени в края на миналата година. Присъдата на Асеновградския районен съд не е окончателна и подлежи на обжалване пред Пловдивския окръжен съд.

Извън залата адвокатът на Рашков Даниел Ангелов коментира, че засега с клиентът му не обмислят да атакуват съдебното решение. По думите му Цар Киро е бил провокиран от събралите се жители на село Катуница, които го наричали "убиец”, докато бил изкарван с белезници от сградата на съда в Асеновград след разглеждане на мярката му за неотклонение.

Рашков е обвиняем и по дело за укриване на данъци, както и за заговор за подготовката на три убийства заедно с Любомир Илиев – Къдравия и братята Васил и Георги Горанови, но тези разследвания все още не са стигнали до съда. Предстои и разглеждане на втора инстанция на делото му за заплаха с убийство, образувано по жалби на Веселин Христев и Иванка Петрова от Катуница.

Споделяне

Още по темата

Още от България