Кирил Сакскобургготски: Борисов се справя добре със ситуацията в България

Стопкадър Нова телевизия

Очевидно премиерът е умен човек, който се справя добре със ситуацията в България, а страната стои много добре на международата сцена, като постигна и икономически растеж.Това каза Кирил Сакскобургготски, син на бившия премиер и български цар Симеон Сакскобургготски в коментар за Бойко Борисов пред Нова телевизия.

"Баща ми Симеон Сакскобургготски не е политическо животно, той е твърде дипломатичен. Не е популист и затова не беше преизбран. Но и Нелсън Мандела не беше", коментира още Кирил Сакскобургготски.

Той каза, че е бил горд с баща си в нощта на изборите, когато НДСВ спечели вота, както и при влизането на България в ЕС и НАТО.

"За мен е чест, разбира се, да ме свързват с баща ми. Освен това си приличаме много. Даже таксиметровите шофьори биха ме разпознали. Аз искам да бъда приеман като някой, който е наследил неговото чувство за дълг и трудолюбие. С тези неща съм израснал от малък – да имам собствена професия, мое семейство, да се справям сам с отговорностите", каза Кирил Сакскобургготски.

Той съобщи, че е израснал в Испания, има германска фамилия, живее във Великобритания, но е българин. "Винаги казвам, че съм от България, но рядко споменавам, че съм от царското семейство", заяви княз Кирил Преславски.

Той посочи, че от 30 години работи в един и същ инвестиционен фонд. Занимава се основно с испаноговорящия пазар.

По думите му след известна пауза, отново се забелязва интерес за инвестиции в България. "Като посланик на България винаги ги насърчавам", каза Кирил Сакскобургготски на въпрос дали би препоръчал страната ни на инвеститорите.

Той разказа и какви са били детските му мечти. "Когато бях дете исках да съм шофьор на камион. Виждаше ми се най-вълнуващото нещо на света. По-късно исках да бъда учен в теоретичната физика, но мечтата ми винаги е била да съм независим, да имам своята работа и нормален живот", каза Кирил Сакскобургготски.

Първите пари, които е изкарал, били от бране на домати под палещото слънце на полето в Испания. "В 7:30 трябваше да сме там, работехме при 40  градуса жега, наведен цял ден над земята", разказа княз Кирил. С брат му за ден изкарвали равнотойноста на 3 лева. "Смятам, че е страхотен урок"“, каза той. 

"Моите дъщери работеха като продавачки в магазин, за да разберат какво е да работиш нископлатена работа и сега са още по-мотивирани да работят и учат по-усилено", допълни Кирил Сакскобургготски.

Той разкри и подробности за жената, с която е в момента. "Тя е англичанка, която е живяла 15 години в Чехия. Много съм щастлив", каза княз Кирил Преславски.

Споделяне

Още от България