Китай отчете първи ден без жертви от началото на пандемията

Южна Корея за втори пореден ден докладва за по-малко от 50 нови инфекции

Китай отчете първи ден без жертви от началото на пандемията

Коронавирусът не е причинил нито една жертва в Китай за последните 24 часа, за пръв път от началото на публикуване на статистическите данни, съобщиха световните агенции.

Новите случаи на заразяване в континентален Китай намаляват от миналия месец.

Страната обаче е изправена пред втора вълна от случаи на заразяване, донесени от чужбина, които според здравните власти достигат около 1000 случая.

За последните 24 часа са регистрирани само 32 случая на заразяване, като всички те са при хора, завърнали се от чужбина. Други 12 подозрителни случаи са под наблюдение, както и 30 асимптоматични случая.

В Китай в момента има 1242 потвърдени случая на заболяване, които се лекуват, както и 1033 асимптоматични пациенти, които са подложени на изолация и наблюдение.

Общо жертвите на епидемията в Китай достигнаха 3031, от общо 81 740 случая.

Южна Корея за втори пореден ден докладва за по-малко от 50 нови инфекции от новия коронавирус.

Вчера са регистрирани 47 нови случая, съобщи Корейският център за контрол и превенция на заболяванията в Сеул.

Броят остава непроменен от предишния ден, когато бе отбелязан най-ниският брой на нови дневни инфекции от края на февруари насам, когато бе пикът на епидемията с над 900 нови случая в рамките на 24 часа.

Много страни сега смятат Южна Корея за модел за сдържане на вируса, което тя е постигнала чрез стриктно тестуване.

Общият брой на инфекциите в страната достигна 10 331, като 192 смъртни случая досега са свързани с Ковид-19. Близо 7000 заразени са се възстановили.

Властите призоваха гражданите да продължават да спазват препоръката за социално дистанциране въпреки низходящия тренд в броя на случаите.

Те са загрижени заради клъстърите от инфекции в болници или църковни общности и увеличаването на "вносни случаи" от чужбина.

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?