Китай разреши ваксиниране на деца и юноши от 3 до 17 години

Китай разреши ваксиниране на деца и юноши от 3 до 17 години

Властите в Китай разрешиха да бъдат ваксинирани срещу коронавируса деца и юноши от 3 до 17-годишна възраст. Това съобщи говорителят на здравното ведомство Цуй Ган, цитиран от ТАСС.

В момента на ваксинация подлежат най-вече хора от 18-годишна възраст нагоре, но съответните държавни агенции вече одобриха за спешно използване инактивирани ваксини, с които да се имунизират хора на възраст от 3 до 17 години, посочи Цуй Ган. По думите му правителството е организирало експертна група, която да разработи политика за ваксиниране на деца и юноши.

По последни официални данни по време на масовата имунизация в Китай, започнала на 15 декември, са поставени досега над 845 милиона инжекции с ваксина. 622 милиона човека в страната с население от около 1,4 милиарда души са получили поне по една доза. Широко се използват препаратите на местните компании Синовак и Синофарм.

Китайските здравни власти съобщиха днес за 22 нови случая на коронавирус срещу 21 вчера. Девет от тях са местни случаи - повече от вчерашните шест, информира Ройтерс. Всички нови местни случаи са установени в южната провинция Гуандун.

Споделяне

Още от Коронавирус

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?