Китайска фирма ще полза българско розово масло в свои козметични продукти

Китайска фирма ще полза българско розово масло в свои козметични продукти

Китайска фирма сключи договор за доставка на българско розово масло за производството на маска за лице с колаген и розово масло, съобщиха от агенцията за малки и средни предприятия. Споразумението е било постигнато по време на Международен панаир за малки и средни предприятия – CISMEF`2017 в китайския град Гуанджоу. Партньори в него са китайската компания "Ти Джей Кей Байоложикъл Тех" (TJK Biological Tech), която е сред най-големите производители на колаген м страната, и българската "Средногорска роза“ ЕООД.

В панаира участват 16 български предприятия от секторите на парфюмeрията и козметиката, натурален пчелен мед, сокове и безалкохолни напитки, вина, плодово-зеленчукови консерви и др. Участието на българските компании се реализира с помощта на китайското правителство, което предоставя безплатно стандартно оборудвани изложбени щандове, осигурява безплатна реклама на националното участие и оказва съдействие при участие в съпътстващите прояви.

Българският щанд е бил посетен от министъра на индустрията и технологиите на Китай Миао Уей и губернатора на провинция Гуандонг Уан Дзиянпин. С търговския ни представител Костадин Джатев и експерти от агенцията за малки и средни предприятия те са обсъдили възможностите за увеличаване на износа на български стоки на китайския пазар и по-специално в провинция Гуандонг, която има над 80 млн. жители. Банк ъф Чайна е организирала специални срещи за представителите на нашия бизнес с цел осигуряване на подкрепа за експорт на продукция за китайския пазар.

В панаира участват фирми от над 30 държави от цял свят, 2300 китайски компании и има над 6000 павилиона.

Споделяне

Още от България