Китайският дебют на “Джанго без окови“ спрян по “технически причини“

Китайският афиш на "Джанго без окови"

Китайският дебют на филм на режисьора Куентин Тарантино със спечелилата Оскар лента “Джанго без окови“ внезапно бе отменен в деня на премиерата в четвъртък по “технически причини“, предаде Ройтерс.

 

Специално за китайския пазар Тарантино за пръв път в кариерата си цензурира свой филм, след като предишни негови ленти бяха забранени за излъчване в страната заради сцените на насилие в тях.

 

“Джанго без окови“, който бе отличен с наградата на американската киноакадемия за най-оригинален сценарий, е кървав уестърн за отмъщение на роби. По думите на режисьора са били съкратени малка част от сцените на насилие специално за да избегне цензурата на Китай, който е най-големият международен пазар за Холивуд.

 

Според някои микроблогъри прожекцията на филма в киносалоните била дори започнала, когато лентата била спряна, а на зрителите било казано да напуснат салоните. По информация от един от салоните в Шанхай две прожекции успели да се промушат, тъй като нареждането за спирането им дошло прекалено късно.

 

Няма информация дали ще бъде подновено излъчването на филма. Според местни медии вътрешни източници от развлекателната индустрия казали, че спирането на “Джанго без окови“ е заради гола сцена, останала и след редакцията на лентата.

Споделяне

Още от Общество

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?