Китаристът на AC/DC Малкълм Йънг страда от деменция

Братята Ангъс и Малкълм Йънг (вдясно) през 2000 г.

Един от основателите на австралийската рок група AC/DC и неин китарист Малкълм Йънг страда от деменция, съобщи ББС, цитирайки семейството на 61-годишния музикант.

Миналата седмица бе обявено, че той няма да се върне в групата, след като по-рано през тази година бе съобщено, че има здравословни проблеми, но не бе уточнено какви са те.

"Малкълм страда от деменция и семейството му ви благодари за това, че уважавате тяхното лично пространство", обяви семейството му пред сп. "Пийпъл".

В момента групата работи над нов студиен албум Rock or Bust, който трябва да излезе на пазара през декември и да сложи началото на ново световно турне на AC/DC догодина.

Бандата вече обяви, че предвид състоянието на Малкълм той няма да бъде включен в новите записи, нито ще участва в концертната обиколка. На негово място ще свири племенникът му Стиви Йънг.

Новината потвърждава слуховете, че Малкълм Йънг страда от точно това заболяване.

Изданието "Сидни Морнинг Хералд" съобщи, че Йънг е преместен на целодневна грижа в клиника в Сидни. Според приятел на семейството той не може да си спомни как се свирят песните на групата. "Ако сте били в стаята с него, излезете за минута и се върнете, той не си спомня кой сте. Напълно е засегната краткотрайната му памет", разказва неназованият източник.

Родените в Шотландия братя Малкълм и Ангъс Йънг основават AC/DC през 1973 г. От тогава досега австралийската група има продадени над 200 млн. копия албуми, а пуснатият през 1980 г. Back in Black е рекордьор по продажби.

Споделяне

Още от Общество

Какво очаквате да свърши служебното правителство?