Кличко избра Брайънт Дженингс за следващ съперник

Владимир Кличко

Световният шампион по бокс в супертежка категория във версиите  IBF, IBO, WBA и WBO Владимир Кличко е съгласувал финансовите условия за двубоя си с американеца Брайънт Дженингс, който се очаква да се състои в края на април 2015 г. в Ню Йорк.

"Макар двубоят да не официално потвърден, получих уверения, че финансовите условия вече са договорени и контрактите са изпратени на двете страни. В началото на следващата година ще се даде и официална информация", каза представителят на американската телевизия ESPN Ден Рафал, цитиран от boxingnews24.com.

Очаква се боят Кличко - Дженингс да се състои на 25 април.

Преди време представители на украинския боксьор заявиха, че освен Дженингс като потенциални претенденти за боя с Кличко се разглеждат американецът Шенън Бригс, който отдавна предизвика шампиона, и мексиканеца Анди Руис.

30-годишният Дженингс досега не е загубил нито един от 19-те си двубоя. Десет от хя е спечелил с нокаут. Битката с американеца ще е за Кличко "разгряване" преди задължителната защита на титлата си във версията WBO срещу англичанина Тайсън Фюри, която ще се състои ориентировъчно през есента да следващата година

Междувременно телевизията ESPN определи за нокаут на годината удара, с който Кличко победи Кубрат Пулев в средата на ноември.

Боят между украинеца и българина намери също така място в Топ 8 на най-добрите боксови мачове през 2014 година според американския телевизионен канал  HBO.

Споделяне

Още от Спорт