Кличко нокаутира Кубрат Пулев в петия рунд

Кличко нокаутира Кубрат Пулев в петия рунд

Владимир Кличко защити световната си титла по бокс за професионалисти в свръхтежка категория във версия Международната боксова федерация (IBF), побеждавайки Кубрат Пулев с нокаут в петия рунд.

Украинецът запази всички свои четири шампионски пояса, след като с брутално ляво кроше изпрати българина на ринга 11 секунди преди края на петия рунд. Кобрата допусна първа загуба след 20 мача, а съперникът му записа 63-и успех, 53 от които с нокаут.

Пулев започна стабилно мача, но Кличко  наложи доминацията си, пращайки българина на два пъти в нокдаун. Това се повтори и в третия рунд, макар че Пулев опита да демонстрира добро състояние, усмихвайки се на украинеца.

Пулев влезе в четвъртия рунд с рана под лявото око, а в началото на тази част няколко леви прави удара на Пулев смутиха в значителна степен Кличко. Той отвърна с десен прав в главата на българиня.

Пулев започна обещаващо петия рунд, но след силно ляво кроше Кличко избута Кобрата, който падна и след отброяването от съдията до 10, този път не можа да се изправи. Така 11 секунди преди края на частта Кличко си осигури успеха и така защити трофеите си.

"Благодаря на всички българи. Ние, българите, никога не се предаваме. Благодаря ви, че дойдохте отблизо и далеч. Това, че имаше късмет, не значи, че се предаваме. Продължаваме напред", каза Пулев след края на мача.

"Кобрата е много добър боксьор, би се до края, игра мъжки. Трябва да му отдадем респект за това. Тази победа е за Украйна, слава на Украйна", заяви и Кличко, добавяйки: "Спазвах дистанция срещу Пулев и това ми помогна да вкарам удара, с който да го нокаутирам, а преди това да го вкарам и в нокдауна".

Залата в Хамбург бе изпълнена до краен предел, като в публиката имаше хиляди българи, които не спряха да подкрепят Пулев. За Владимир Кличко това бе 17-а поредна защита на титлата. Украинецът спечели два от поясите в професионалния бокс още през април 2006-а, след като победи Крис Бърд.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт